• 23.04.2019, 06:05
  • Register
  • Login
  • You are not logged in.

 

Dear visitor, welcome to Aqua Computer Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

QUADRO (USB) not detected with 6XT by Aquasuite (HUBBY7)

Tuesday, October 30th 2018, 10:14pm

Hello,

I have Aquaero 6XT, D5 pump (auquabus) and usb hub from AquaComputer and now I bought QUADRO.
Unfortunately, after connecting it via USB, aquasuite (newest version) can not see it. After connecting QUADRO via aquabus, aquasuite sees additional channels of fans and temperature sensors.
However, I need QUADRO as a separate controller (via usb) to have additional channels controlled in CURVE mode

I disconnect 6XT, reinstall aquasuite, the installer detects QUADRO, but the QUADRO tab still does not appear in aquasuite

I connected QUADRO to another computer, without aquaero software. QUADRO was recognized by the installer and the QUADRO tab appeared in aquasiute
I was able to update the firmware and operate

I returned to my computer, unfortunately without any changes.

I have a question if I have to manually change something in the registry or some configuration file?

Thank you in advance for your help

This post has been edited 1 times, last edit by "kn5" (Feb 10th 2019, 5:03pm)

RE: QUADRO (USB) not detected with 6XT by Aquasuite

Wednesday, October 31st 2018, 4:37am

Hello,

I have Aquaero 6XT, D5 pump (auquabus) and usb hub from AquaComputer and now I bought QUADRO.
Unfortunately, after connecting it via USB, aquasuite (newest version) can not see it. After connecting QUADRO via aquabus, aquasuite sees additional channels of fans and temperature sensors.
However, I need QUADRO as a separate controller (via usb) to have additional channels controlled in CURVE mode

I disconnect 6XT, reinstall aquasuite, the installer detects QUADRO, but the QUADRO tab still does not appear in aquasuite

I connected QUADRO to another computer, without aquaero software. QUADRO was recognized by the installer and the QUADRO tab appeared in aquasiute
I was able to update the firmware and operate

I returned to my computer, unfortunately without any changes.

I have a question if I have to manually change something in the registry or some configuration file?

Thank you in advance for your help


You'll need to connect the QUADRO via USB and update it's firmware. Shutdown and unplug for a few mins. Power back on and it should be either and you can have both USB and Aquabus installed on any of those devices making it easier to choose from through the software instead of manually doing it every time.

Wednesday, October 31st 2018, 6:39pm

Ok, I already update firmware on different machine. Now I unplug QUADRO and try tommorow to connect to my computer.


Thank You.
Edit:
Today I connect QUADRO to my PC and OS detect it but Aquasiute not..
kn5 has attached the following files:
  • quadro USB.JPG (18.19 kB - 80 times downloaded - Last download: Apr 21st 2019, 7:53am)
  • aquaero.JPG (71.16 kB - 76 times downloaded - Last download: Apr 21st 2019, 8:56pm)

This post has been edited 1 times, last edit by "kn5" (Nov 2nd 2018, 6:04pm)

Sunday, February 10th 2019, 3:40pm

So a small update. I installed the new w10 system.

Quaddro is still not detected as a USB device in Aquasiute. Only as Aquabus device. If no Aquabus conection, then no Quadro device in Aquasiute detected.

Factory reset also did not help.

Any suggestions on how to activate the Quadro tab in Aquasuite?
Thanks

Sunday, February 10th 2019, 5:02pm

So, if I connect Quadro directly to MB Asus Crosshair VI Hero (internal connector, there are only two!) Quadro is recognized by Aquasiute :)

If I connect via HUBBY7 (53230) then, it is not detected by Aquasuite, but Windows detects the device.

Other devices like D5 and USB ports on the front work fine with HUBBY7.


Unfortunately, I need more than two USB ports. (Aquaero, D5, Quadro, USB x4 ...)
Aquaero also not working witt HUBBY7

Is HUBBY7 damaged or is it incompatible?

Thanks

Bartdude

Junior Member

Tuesday, February 12th 2019, 12:54pm

Yet another AMD MB that doesn't play well with Hubby7, take a look at this thread....Here

This post has been edited 1 times, last edit by "Bartdude" (Feb 12th 2019, 12:55pm)

"no shit lady, does it sound like i'm ordering pizza?"