• 21.10.2021, 12:46
  • Register
  • Login
  • You are not logged in.

 

Dear visitor, welcome to Aqua Computer Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

USB error

Tuesday, September 21st 2021, 7:28am

I have a hubby7 in the main machine, with a quadro & farbwerk attached.
I am bringing an external radiator online with a hubby7 and an octo & high flow next attached.

The in-case hubby7 has been working as expected for some time (1hubby.jpg)
When I connect the external radiator hubby7 to the motherboard, the octo & high flow next show up properly, but there is an extra, unrecognized USB port (2hubby.jpg)
Any ideas as to what is going wrong?

ratzofftoya

Junior Member

Sunday, September 26th 2021, 9:58am

Are you using Windows 11 by chance? Having the same issues. I can't get my fresh PC to recognize any USB devices from internal headers.

Sunday, September 26th 2021, 12:29pm

Still Win 10/64.

The issue was incidental, Windows rescaned when I connected the 2nd Hubby7, and picked up the errant USB.

ratzofftoya

Junior Member

Sunday, September 26th 2021, 1:47pm

Still Win 10/64.

The issue was incidental, Windows rescaned when I connected the 2nd Hubby7, and picked up the errant USB.


Ah gotcha. Wonder what’s up with mine then….do I need to do something with the aquaero before plugging it in via USB? Some kind of update or something?

Sunday, September 26th 2021, 4:48pm

Ah gotcha. Wonder what’s up with mine then….do I need to do something with the aquaero before plugging it in via USB? Some kind of update or something?

The aquaero, octo, quadro or farbwerk will tell you if they need a firmware update to be compatible with your aquasuite version.

You may want to look at the problem as not being related to the aquacomputer gear.
Remove other USB devices and see if the error goes away.

ratzofftoya

Junior Member

Sunday, September 26th 2021, 7:43pm

Alas, no luck! I only have a keyboard and mouse connected and tried even without them. Rolled back to windows 10. The devices simply refuse to show up as anything other than “unknown USB device” in device manager and are not detected by aqua suite. I’m at my wits end.