• 29.03.2020, 08:30
  • Register
  • Login
  • You are not logged in.

 

Dear visitor, welcome to Aqua Computer Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

r00t69

Junior Member

Aquero - No LCD Display

Thursday, September 15th 2005, 3:46pm

Hi Folks

Making good progress with Pitch Black (http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=95638). I got it fired up over the week. Starting to hook all my AC stuff and started with the Aquero. I have the Aquastream card plugged into the back and just a pwr connector to the Aquero, nothing else. First two boots the Aquero posted fine, since then I get no LCD display although the Green Pwr LED in on on the back?

Any ideas?

Shoggy

Sven - Admin

Re: Aquero - No LCD Display

Thursday, September 15th 2005, 4:53pm

You should try an EEPROM-Reset.

Disconnect the standby-adapter if you use it. Wenn your computer is turned off, hold down the set-button on your aquaero and start the PC. Hold the button for around 4 seconds (not longer!!!) and release it.
The EEPROM will be resetted and maybe it will help to get your Aquaero back to life ;)

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Thursday, September 15th 2005, 8:07pm

Quoted from "Shoggy"

You should try an EEPROM-Reset.

Disconnect the standby-adapter if you use it. Wenn your computer is turned off, hold down the set-button on your aquaero and start the PC. Hold the button for around 4 seconds (not longer!!!) and release it.
The EEPROM will be resetted and maybe it will help to get your Aquaero back to life ;)


Thanks Shoggy, saw that in the manual already and tried it - no luck. I also hooked up the USB cable to check if it was just the LCD but the OS isn't picking it up either.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Friday, September 16th 2005, 3:58pm

As per Stefan's advise I also tried disconnecting the AquaStream cable and doing an EEPROM reset and no luck there.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Friday, September 16th 2005, 9:50pm

Just to confirm a couple of things. This is hooked up to a Silverstone PSU (nVideo SLI Approved) which in turn is hooked up to a UPS/Power Conditioner so no problems with dirty power. The power chain it is hooked up to also has a HDD & DVD powering fine. I tried it on a separate chain with no luck.

Today I took the two boards apart to check for broken traces, etc and their is nothing obvious. I blew all the connections out with compressed air and re-assembled but still no luck.

Re: Aquero - No LCD Display

Monday, September 19th 2005, 7:44pm

sebastian just took a look at this topic ..

no other way but to send it to us.

Please include the aquastrem, the panel, and the aquaero-aquastream cable.

Send it directly to

aqua computer
Gellihäuser Str. 1
37130 Gleichen
Germany

we´ll check it fast and send it back asap.

regards

Stefan

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Monday, September 19th 2005, 10:45pm

Quoted from "Stefan"

sebastian just took a look at this topic ..

no other way but to send it to us.

Please include the aquastrem, the panel, and the aquaero-aquastream cable.

Send it directly to

aqua computer
Gellihäuser Str. 1
37130 Gleichen
Germany

we´ll check it fast and send it back asap.

regards

Stefan


Will do, thanks for the help.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Tuesday, September 20th 2005, 11:52am

BTW do you want the actual pump ???

Re: Aquero - No LCD Display

Tuesday, September 20th 2005, 12:01pm

No, we don´t need the pump.

Cheers

Stefan

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Wednesday, September 21st 2005, 4:22pm

Just Airmailed, should be with you Mon/Tue next week.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Thursday, September 29th 2005, 4:37pm

Wow that was quick. Arrived back in the post today. All seems to be working. What was up with it?

However connected it up and installed Aquasuite 4.32 and get the following error.

Shoggy

Sven - Admin

Re: Aquero - No LCD Display

Thursday, September 29th 2005, 4:53pm

That error is simple to solve. Just do a EEPROM-reset as mentioned before.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Friday, September 30th 2005, 1:51pm

Quoted from "Shoggy"

That error is simple to solve. Just do a EEPROM-reset as mentioned before.


Thanks shoggy, tried that yesterday and it didn't work. This morning I started up the PC and ran Aquasuite and it wouldn't connect to the Aquero. I could browse through the LCD fine though, until I browsed to the flow sensor 1 and the screen went blank although remained lit. So I rebooted and I am back to square one, no LCD and no Aquasuite!

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Monday, October 3rd 2005, 3:18pm

Do I send it back or will I be able to fix it myself ???

Shoggy

Sven - Admin

Re: Aquero - No LCD Display

Tuesday, October 4th 2005, 5:02pm

The Aquaero itself is runnig without any problems? Which firmware version is installed?

I would say that is only a softwareproblem.

r00t69

Junior Member

Re: Aquero - No LCD Display

Tuesday, October 4th 2005, 5:11pm

Quoted from "Shoggy"

The Aquaero itself is runnig without any problems? Which firmware version is installed?

I would say that is only a softwareproblem.


Hi Shoogy, as far as I know, the latest v4(?). As neither the LCD display nor the Aquisuite is working I can't be sure.