• 13.12.2019, 09:47
  • Register
  • Login
  • You are not logged in.

 

Dear visitor, welcome to Aqua Computer Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Dundys

Full Member

Thursday, March 14th 2019, 4:48am

Please, please, PLEASE, have the aquasuite check for updates and give notice if an update is available.
This 2018-10 update appears to have fixed several bugs, and yet nobody knew... an accidental discovery.



I didn't know there was an update until just now.. for some strange reason I thought update notification was already in place I guess I was delusional, but then again, this have been asked before several times already and obviously it's not on their priority list.

This post has been edited 3 times, last edit by "Dundys" (Mar 14th 2019, 4:55am)

Dundys

Full Member

Thursday, March 14th 2019, 5:02am

So! I downloaded the new install exe and upon installation it shows 2018-10 but after installation it shows 2018-9 phhh

Dundys

Full Member

Thursday, March 14th 2019, 5:03am

Just noticed the new 2018-10 version today and installed it, but the version number in the top left of the software still says "2018-9". Have I installed it incorrectly? Thanks.
O I see, I just posted the same thing not realizing there was already report of that....always something :(

This post has been edited 1 times, last edit by "Dundys" (Mar 14th 2019, 5:05am)

Thursday, March 14th 2019, 7:03am

The version 2018-10 is back.
After a bug report we have stopped the downloads. We have checked this and released the aquasuite again.

Friday, March 15th 2019, 2:00pm

I was the one who reported the bug with the mps sensor when using the power button connection cable (53217). I already updated its firmware to 1012 and upgraded Aquasuite to 2018-10 but the behavior is still unexpected. Here's what happens:

1. Forcefully trigger an alarm event.
2. mps will keep
the PWR mobo header shorted causing force (not graceful) shutdown. The
ideal behavior to this is for the mps to just send a pulse signal
(instead of a continuous one) similar to how you press the case power
button compared to holding it.
3. After force shutdown,
depressing the power button to turn on the system does nothing because
the mps is still shorting the PWR mobo header.
I'm in contact with Sven through email but I thought it would also be better to post it here for visibility. I hope Aquacomputer's programmer is here reading this and I would glad to provide some test results if necessary.
Thanks!

This post has been edited 1 times, last edit by "kevindd992002" (Mar 15th 2019, 2:02pm)

Friday, March 15th 2019, 2:02pm

Subscribed!

Monday, March 25th 2019, 6:32pm

its pretty buggy as far as i can tell. It wants my Aquaero 5 LT to be updated, FW2100, I can do so a million times, after the Aquaero reboots it promts the same and i cant restore my settings. What to do?

Monday, March 25th 2019, 7:17pm

Please, please, PLEASE, have the aquasuite check for updates and give notice if an update is available.
This 2018-10 update appears to have fixed several bugs, and yet nobody knew... an accidental discovery.
same here. All fans 100% not able to use, not able to downgrad the sw, stuck in 100% mode.

Tuesday, March 26th 2019, 3:40am

In case you guys are interested:
So I did my own testing and here are two videos (part 1 and part 2) that proves that this is not a hardware compatibility issue:https://1drv.ms/v/s!AhDXcRksNyfeol6ea3oMpsU6I8B0
https://1drv.ms/v/s!AhDXcRksNyfeol9mWQzfiav0CNGJ

Here are some things to consider and some problems that I see:

1. My machine's USB has power whether the machine is turned off or turned on.
2. The alarm timeout in seconds does not work properly as shown in the videos.
3. The mps evaluates the alarm condition even though the machine is turned off (0 gpm). This doesn't make sense if there is no alarm in Windows BEFORE you shut down the machine. You will see this in the video as well.
4. If there was an alarm in Windows, the mps will shut down and then that's the time it makes sense to keep the short circuit even when the machine is turned off so that it notifies the user to fix the issue first before turning back on the machine. And that you can turn the machine back on if you reset the power through the PSU. In my ohmmeter test, I cannot reset the mps either way.

CoAff

Junior Member

Friday, April 5th 2019, 7:56pm

2018-11 available... :thumbup:

InfoSeeker

Senior Member

Saturday, April 6th 2019, 3:07am

2018-11 available... :thumbup:

Thank you, but *sigh*, still no program notification if an update is available. One wonders why.

Saturday, April 6th 2019, 3:38pm

Yeah there really needs to be an in program way to know if there's an update

CoAff

Junior Member

Sunday, April 7th 2019, 5:25pm

2018-11 available... :thumbup:

Thank you, but *sigh*, still no program notification if an update is available. One wonders why.


Yeah there really needs to be an in program way to know if there's an update



Agreed, a notification, a proactive notification would be nice, but to be fair, I clicked on the info (News) button and the update was listed there. I'm in the habit of checking it once in a while now, just in case, lol. :D

It would be really nice to be greeted on bootup by a popup (one that can be turned off if wanted, of course) that an update is available. This is, in my humble opinion, essential software for the system and having it up to date eases a certain sector of the psyche. :wacko:

Hopper64

Junior Member

Wednesday, April 17th 2019, 6:43pm

This is an error I had this morning with Aquasuite 2018-11. I have had this type of error before:

Log Name: Application
Source: .NET Runtime
Date: 4/17/2019 11:20:45 AM
Event ID: 1026
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer:
Description:
Application: AquaComputerService.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.AccessViolationException
at AquaComputer.License.CodeSign+ieXOJctCRxbdlVuqxSs.Si02IX15sU(IntPtr, System.Guid, bJayAkteRBLpWMWSn8Y)
at AquaComputer.License.CodeSign+ieXOJctCRxbdlVuqxSs.Ka42yeEZ4e(System.String)
at AquaComputer.License.CodeSign.vE2one09VSrJpCGBGlK(System.Object)
at AquaComputer.License.CodeSign.CheckApp()
at AquaComputer.Service.AquaComputerService.lZitMe9K37EFMCD6JP()
at AquaComputer.Service.AquaComputerService.KF9RSORDS(System.Object, System.EventArgs)
at System.Timers.Timer.MyTimerCallback(System.Object)
at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
at System.Threading.TimerQueueTimer.CallCallback()
at System.Threading.TimerQueueTimer.Fire()
at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()
at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()

Event Xml:



1026
2
0
0x80000000000000

14201
Application
DESKTO



Application: AquaComputerService.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.AccessViolationException
at AquaComputer.License.CodeSign+ieXOJctCRxbdlVuqxSs.Si02IX15sU(IntPtr, System.Guid, bJayAkteRBLpWMWSn8Y)
at AquaComputer.License.CodeSign+ieXOJctCRxbdlVuqxSs.Ka42yeEZ4e(System.String)
at AquaComputer.License.CodeSign.vE2one09VSrJpCGBGlK(System.Object)
at AquaComputer.License.CodeSign.CheckApp()
at AquaComputer.Service.AquaComputerService.lZitMe9K37EFMCD6JP()
at AquaComputer.Service.AquaComputerService.KF9RSORDS(System.Object, System.EventArgs)
at System.Timers.Timer.MyTimerCallback(System.Object)
at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
at System.Threading.TimerQueueTimer.CallCallback()
at System.Threading.TimerQueueTimer.Fire()
at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()
at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()






The service is not running when I went into the application. Ideas? Thanks.

This post has been edited 1 times, last edit by "Hopper64" (Apr 18th 2019, 1:19am)

Thursday, April 18th 2019, 9:09am

This is an error I had this morning with Aquasuite 2018-11. I have had this type of error before:
Increase the delay to load the service at aquasuite/system.
The service can't start because Windows can't verify the signature. Maybe there is something wrong with your Windows.

Hopper64

Junior Member

Thursday, April 18th 2019, 12:41pm

Thanks. I will try that. I had not set the service to start with windows.

Dundys

Full Member

Saturday, May 18th 2019, 2:50am

New Aquasuite 2018-12 is available:
https://aquacomputer.de/software.html

This post has been edited 2 times, last edit by "Dundys" (May 18th 2019, 3:23am)

Saturday, May 18th 2019, 3:06am

New Aquasuite 2018-2 is available:
https://aquacomputer.de/software.html


We're already on 2018-8 at the least last time I checked, possibly -9.

Dundys

Full Member

Saturday, May 18th 2019, 3:14am

You're right, my mistake I just corrected, sorry I meant 2018-12... :P :D

This post has been edited 10 times, last edit by "Dundys" (May 18th 2019, 3:28am)

Saturday, May 18th 2019, 6:22am

You're right, my mistake I just corrected, sorry I meant 2018-12... :P :D


No worries. I had no idea.

Not sure if it's worth updating to it since I've been quietly on 2018-8. Just wish they had the hardware sensors still in Aquasuite since they took that out.